top of page

Kickoff i Interreg-prosjektet Grensens Smaker

man. 24. feb.

|

Inspiria

Er du matprodusent og er klar for å utvikle deg? Vil du styrke etterspørselen etter dine lokale produkter?

Kickoff i Interreg-prosjektet Grensens Smaker
Kickoff i Interreg-prosjektet Grensens Smaker

Tid og sted

24. feb. 2025, 12:00 – 25. feb. 2025, 14:00

Inspiria, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum, Norge

Om arrangementet

Er du matprodusent og er klar for å utvikle deg? Vil du styrke etterspørselen etter dine lokale produkter?

Vi inviterer til første samling i Interreg-prosjektet Grensens Smaker, der vi sammen utforsker mulighetene for utvikling og vekst. Gjennom et grenseoverskridende samarbeid møtes produsenter og kunder for å dele erfaringer, få inspirasjon, tilegne seg ny kunnskap og tilgang til praktiske verktøy.


Prosjektet er skreddersydd for deg som ønsker å utvikle deg, utvide kunnskapene dine og møte andre produsenter som også ønsker å vokse. Deltagelse i prosjektet gir økt kunnskap om offentlig anskaffelser, eksport til nye markeder og merkevarebygging.

 

NÅR: Lunsj til lunsj 24. –25. februar 2025 med overnatting på Quality Sarpsborg

HVOR: INSPIRIA Science Center i Sarpsborg

 

Samlingen er gratis for deg som produsent. Begrenset antall plasser. Medlemmer i Guldkorn og Rakkestad Næringsråd prioriteres

 


PROGRAM:


Mandag 24. februar 2025

Ankomst og lunsj på INSPIRIA science center

 

Velkommen

Den svensk-norske prosjektledelsen presenterer prosjektet.

 

Kort presentasjon av deltagerne

Navn, bedrift og virksomhet - 2 minutter til deltager for å fortelle som sine bedrifter.

 

LilleBlad, Trøgstad i Østfold Håkon Tillier og Bjørn Heller driver lokal produksjon av små blader med mye smak, som er tilgjengelig året rundt. Lille Blad er stolte av å produsere på norske gårder. Dette betyr ikke bare kortreist, fersk mat av høy kvalitet, men også at de bidrar til å skape arbeidsplasser og styrke lokalsamfunnene i Norge. Kan økt til det offentlige og eksport til utlandet bidra til at Lille Blad skape nye muligheter for Lille Blad til å vokse?

Hvordan bruke merkevarebygging og kommunikasjon til å øke ditt salg til det offentlige? ved Panorama Oslo og Goodwill strategi og kommunikasjon.

Panorama Oslo jobber med mange av Norges sterkeste merkevarer innenfor lokalmat og drikke. Goodwill strategi og kommunikasjon er et “boutique” PR-byrå som jobber i skjæringspunktet mellom næringsliv og politikk. De er alltid opptatt av å finne kundens unike historie og egenart. Dette er nøkkelen til å skape merkevarer som står godt ut i dagens konkurransebilde. Gjennom et eksempel viser de hvordan du kan bruke merkevaren og storytelling til å øke ditt omdømme og salg til det offentlige.

 

Holdbarhet, syltetøy og eksport Møt Ivar Myrli, en lidenskapelig matprodusent i Värmland, som deler sin kunnskap om syltetøy, juice og honning med fokus på bærekraft. Hans erfaring innen eksport/import gir en unik innsikt i hvordan man navigerer i disse områdene. 

 

Hvordan fungerer anskaffelsesprosessen? Ved å samle det beste fra Värmlands mat og drikkevareprodusenter under ett tak hjelper Skafferi Värmland butikker, restauranter og offentlige kjøkken for å møte kundenes økende interesse for mat som er lokalprodusert.

  

Første skritt mot vellykket eksport og bærekraft Wermlands Skogsförråd, grunnlagt i 1995 av Ola og Evelina Hultman, tilbyr bærekraftige produkter med sopp og bær, der etikk og rettferdig handel står i fokus. Deres erfaringer med eksport til Norge gir et innblikk i hvordan man selge til nye markeder med respekt for både natur og næringsliv.

Innsjekk på Quality Hotell. Pause for hvile og skift

 

Matlagning og middag

Felles matlaging med lokale produkter i den nye matlabben på INSPIRIA science center.

Bård Greni leder oss gjennom kvelden. Bård er kokk, matformidler, tv-kjendis og mannen bak «Urban Food»



Tirsdag 25. februar 2025

  

Hvordan lykkes globalt med lokalt?

ved Turid Brit Kupers, Seniorrådgiver mat og kultur i Norges Vel

Eksport gir tilgang til nye markeder, og forskning viser at bedrifter som eksporterer også lykkes bedre her hjemme. Også mindre produsenter kan lykkes med å ta sine produkter over grensen. En ny nisje eller en håndfull nye kunder kan utgjøre en stor forskjell. Mange får bedre lønnsomhet og styrker egen konkurranseevne gjennom eksport. Kanskje dette er en mulighet for din bedrift også?

 

Booste din virksomhet med språk og kultur

ved Stine Hjelm Hjartland i Happy Alien. Stine, norsk bosatt i Karlstad, har hjulpet svenske bedrifter til å overvinne utfordringer i det norske markedet siden 2020. I hennes bok «Norway next» deler hun verdifull innsikt for å bygge vellykkede forretningsforhold.

 

Fra Stranda til internasjonal suksess

ved Svein Andreassen, merkevaresjef i TIND

TIND spekevarer er stolte skapere av matglede, og produserer premium spekevarer på Stranda i Norge. Med sitt speket lammelår har de hatt suksess i land som Frankrike og Belgia. Merkevaresjef, Svein Andreassen er Østfolding. Han har jobbet innen dagligvare i en årrekke og brenner for å få flere produsenter til å satse på nye markeder. Kanskje er det også noe for din bedrift?

 

Hva blir neste skritt?To inspirerende dager er over. Hva blir neste steg? Tid til oppsummer og sett nye mål! Fullfør vår enkle evaluering med Mentimeter og skann QR-koden på bordet ditt og hjelp oss å ta neste skritt sammen.

 


Utvidet program for de som ønsker det:

Studiebesøk på Markens Grøde butikk i Rakkestad Oppdag et smørbrød med lokalprodusert mat og drikke i butikken, full av smaksopplevelser!

 

Studiebesøk på Matfatet Ørje

Matfatet Ørje er et utstillingsvindu for lokalmat og drikke fra gårder i Haldenkanalen. Camilla Nordmo forteller hvordan de har jobbet med å koble lokalmat og opplevelser tettere sammen og skape merverdi for både lokale matprodusenter og opplevelsesnæringen.

 

Lunsj på Bakergaarden Cafe på Ørje

Program slutt. Avreise fra Ørje

 


Påmelding senest 12. februar.

Det er begrenset antall plasser. Medlemmer av Guldkorn og Rakkestad Næringsråd prioriteres.


Kontakt oss for mer informasjon: Prosjektleder Guldkorn: Camilla Nordmo E-post: camilla.nordmo@guldkorn.no Telefon: 975 00 512



---------------------------------------------------------------------------------


Prosjektet Grensen smaker finansieres av Interreg Sverige Norge.

– Et grenseløst samarbeid mellom Sverige og Norge. 






Del arrangementet

Guldkorn Smak på Østfold logo.png

© 2021 - Guldkorn

Guldkorn SA

co/Kalnes videregående skole

Sandtangen 85, 1712 Grålum

smakpaostfold@guldkorn.no

+47 975 00 512

Det beste fra havet, elvene, skogene og jorda. De fineste folka med den lange erfaringen og det luneste smilet.

Østfold er et bra sted! Vil du smake?

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page