top of page

ons. 17. apr.

|

Aremark kommune

Studietur - Besøksnæringen 2.0

Studietur til Indre Østfold med fokus på lokalprodusert mat og bærekraft

Registration is closed
See other events
Studietur - Besøksnæringen 2.0
Studietur - Besøksnæringen 2.0

Tid og sted

17. apr. 2024, 10:00 – 18. apr. 2024, 15:00

Aremark kommune, Bøensætretjern, Aremark kommune, Norge

Om arrangementet

Som medlem av Guldkorn inviteres du nå til å bli med på en tur til Indre Østfold som vekker sansene til live med lokalprodusert norsk mat og kultur dypt forankret i landskapet. Utforsk historiske gårder, la deg inspirere av innovative matprodusenter og lær hvordan du kan jobbe bærekraftig. 

Studieturen arrangeres 17. – 18. april gjennom Interreg-prosjektet Reiselivsnæring 2.0, som drives av Svinesundskommittén og Visit Østfold.

Visit Indre Østfold har ansvaret for å sette programmet på denne studieturen som inneholder totalt 15 programposter. Turen tar deg blant annet med til: 

  • Bøensætre i Aremark – den største og best bevarte husmannsplassen i Østfold. Her driver Hedda og Egil Kortnes en levende husmannsplass med husdyr og helårsbosetning i et restaurert kulturlandskap, slik det framstod rundt forrige århundreskifte. Og samtidig som de tar vare på den gamle husmannskulturen, fletter de inn mere nytenkende og spennende permakulturprinsipper. Bøensætre har  vært Farmen gård to ganger på norsk TV, og en innrykk på tysk TV. I dag tar de imot grupper og holder ulike kurs.
  • Bamsrudlåven – På familiebedriften Bamsrudlåven produserer de prisbelønnet gårdsis, laget på lokale råvarer. Med egg fra egne frittgående høner, fersk melk fra nabogårdene og frukt og bær fra lokale gårder har de utmerket seg og vunnet flere priser. Vi får blant annet historien om hvordan ønsket om å bruke restproduktene fra to ulike produksjoner har vært motivasjonen til å skape et nytt bærekraftig produkt. En eplesorbet der de tar vare på alle de gode smakene, som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge, og eggehvite som blir igjen etter egen produksjon av iskrem. På denne måten får de utnyttet hele eplet og hele egget! Det selvbetjente gårdsutsalget er åpent 24/7 alle dager i året. I tillegg tilbyr de overnattingsmuligheter og leie av lokaler. Her blir det mulig å titte inn i produksjonslokalene der isen blir til.
  • Askim Frukt- og Bærpresseri har siden 1936 presset råsaft av epler, bær og grønnsaker og laget tradisjonsrike produkter kjent av generasjoner. I presseriet har de  utviklet en flott helårsåpen butikk med  egenproduserte bær- og fruktprodukter, og produkter fra andre småskalaprodusenter. Vi får høre historien til bedriften og litt om deres produkter, og hvor de er i dag
  • La Mòss -Alfonso kommer fra en liten landsby sør i Italia, og er en av gründerne bak den lille gourmet restauranter La Mòss i Mysen. Kjærlighet har vært den største byggesteinen bak ideen om La Mòss. Mange var tvilende til om det var nok kundegrunnlag til et slikt konsept i Mysen, men La Mòss har klart det. Her kan du nyte mat og vin i harmoni – folkelig gourmet!

Se hele programmet og meld deg på turen her

Del arrangementet

bottom of page