top of page

Workshop om bærekraftige matsystemer i Østfold

tor. 19. sep.

|

Grålum

Innovative små og store matprodusenter, nettverk og andre initiativer, inviteres til en spennende workshop. Vi ønsker deg som er opptatt av bærekraftig, fremtidsrettet og gjerne økologisk matproduksjon i Østfold.

Registreringen er stengt
Se andre arrangementer
Workshop om bærekraftige matsystemer i Østfold
Workshop om bærekraftige matsystemer i Østfold

Tid og sted

19. sep. 2024, 12:00 – 15:30

Grålum, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum, Norge

Om arrangementet

I Østfold har en rekke skolekantiner allerede byttet ut boller, brus og nudler med grønnsaker, belgfrukter og korn. Men det trengs samarbeid med lokale aktører for å få til mer her!

Workshopen er en forløper til oppstart av en såkalt “living lab” i Østfold. Her vil blant annet elever, kantine- og skolepersonell og lokale matprodusenter inviteres for sammen å tenke innovativt rundt fremtidens skolekantiner og verdikjededer for mat. Living lab’en har som mål å finne fram til idéer og teste ut samarbeid, som vil kunne bidra til mer økologisk, mer frukt og grønt, mer ferske råvarer og at dette i større grad kan komme fra lokale produsenter. Dette er i tråd med målene for kantinene i de videregående skolene i fylket.

Workshopen vil inneholde:

  • Lunsj med lokale råvarer
  • Presentasjon av FATE-prosjektet og Living lab v/Christine Hvitsand fra Telemarksforskning
  • Dialoger for å utvikle felles innsikt i initiativer, samarbeid og aktører i regionen med aktivitet og interesse for bærekraftsomstillinger

Arrangementet er en del av FATE-prosjektet, og workshopen er knyttet til en egen arbeidspakke som handler om å samskape nye idéer for å få til mer bærekraftige kantiner og verdikjeder. Denne arbeidspakken ledes av Telemarksforsking og Guldkorn er samarbeidspartner. Prosjektet som helhet ledes av Nofima og er finansiert av Norges Forskningsråd.

Påmeldingsfrist innen 13. september. 

Påmelding til: smakpaostfold@guldkorn.no. Det serveres lunsj med lokale råvarer. Meld fra om eventuelle allergier ved påmelding.

Del arrangementet

bottom of page