Duga
Med et velsmakende matkorn tilpasset dagens travle liv, er målet for Duga klart; de vil ha bygg tilbake på matbordet.
Bli bedre kjent med
Duga
Et råtass på kostfiber!
Et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte mindre sunne råvarer i kostholdet vårt
Duga byggkorn – sunt og smakfullt! Vårt unike byggkorn har en mild smak og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan og sunne antioksidanter.
Duga byggkorn er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. DUGA-bygg er spesielt fordi det blant annet inneholder et naturlig høyt innhold av betaglukaner. Betaglukaner er løselige fibre som har vist seg å ha gunstig effekt på helsa vår på flere områder.
Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år
Helt frem til midt på 1800-tallet var byggkorn vår viktigste matkilde. DUGA er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. Duga byggkorn har et naturlig meget høyt innhold av kostfiberet betaglukan, sammenlignet med andre byggsorter, og dyrkes på Østlandet med stor vekt på kvalitet, helse og smak. DUGA har god effekt på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger. DUGA er også rik på antioksidanter og inneholder gunstige fettsyrer og verdifulle næringsstoffer for kroppen.
Hva betyr navnet «Duga»?
DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk, men også strekke til, være nok. DUGA er utledet av ordet ”dugurd” som på nynorsk og dialekt betyr et mellommåltid som ble holdt på formiddagen, mellom frokost og middag. DUGA forteller med andre ord om en råvare som er tilstrekkelig rik på næring, troverdig, helsefremmende og ikke minst bruksvennlig.