top of page

Gullpakka og Ringstadhavna Gårdsslakteri

Gullpakka AS består av 4 alpakkabønder + 2 medeiere. Alpakkaene hos oss lever et stressfritt liv i flokk ute hele året.  De har selvfølgelig tilgang på hus de kan velge å gå inn i. Criaene(=alpakkababyene) med moren til hun avvenner dem, normalt ved 7-9mnd alder.


Bli bedre kjent med

Gullpakka og Ringstadhavna Gårdsslakteri

Vi ønsker ikke at dyrene skal utsettes for noe form for stress i forkant av slakting, og har derfor valgt å bygge et eget gårdsslakteri fremfor å transportere dyrene til et slakteri. Alpakkaer har vært en husdyrart i over 6000 år for kjøtt og fiber(ull). Inka-indianerne i Sør-Amerika hadde ikke storfe; de hadde lamaer og alpakkaer. Og alpakkakjøtt har fortsatt å være en viktig del av menyen i Peru, Chile og Bolivia siden den gang.


Hvordan er alpakkakjøtt – hva smaker det?

Det omtales som «annet rødt» - det er ikke så mørkt rødt som storfekjøtt, og ikke fullt så lyst som svinekjøtt. Fargemessig noe midt imellom. Alpakkakjøtt er magert, lite kolesterol, høyt i protein og jern. Alpakkakjøtt har en mild smak og tar godt til seg smak fra krydder og tilbehør man ønsker å bruke.


Senvinteren 2021 ble Ringstadhavna Gårdsslakteri godkjent av Mattilsynet for slakting av oppdrettsvilt i hegn (alpakka og lama), nedskjæringsanlegg for oppdrettsvilt og viltbehandlingsanlegg. Dette medfører bl.a. at alt kjøtt blir kontrollert av mattilsynet og stemplet før det forlater slakteriet.

Du liker kanskje også...

bottom of page