Energibar

Noe som er søtt, gir mye energi og smaker godt både til kaffen, eller bare som snacks

Utstyr:

  • Kjele

  • Noe å røre med

  • Litermål

  • Egnet form

  • Bakepapir

  • Noe å pakke det inn i f.eks. matpapir.

Idé:

Noe som er søtt, gir mye energi og smaker godt både til kaffen, eller bare som snacks. Denne energibaren er laget på gryn, mel og honning. Samt rosiner og nøtter. Dette gir god og rask energi som varer en stund. Kan lages opp mye og det har en veldig lang holdbarhet.

Servering:

Kutt opp i ønsket størrelse på forhånd og pakket inn i f.eks. matpapir. Server på bestilling. Enkelt og greit.

Slik gjør du det:

  • Rist mandler og valnøtter i en stekepanne. Avkjøl og hakk i små biter

  • Varm opp eplejuice og tilsett honning og bygg- og havregryn

  • Tilsett de øvrige ingrediensene

  • Ha massen over i en brødform kledd i bakepapir. Press den godt sammen

  • Hell over smeltet sjokolade

  • Sett i kjøleskapet til den er blitt kald. Del i ønskede biter


Du trenger:

20 porsjoner

75 g Duga lettkokte byggryn

75 g Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre

1 dl hakkede mandler

1 dl hakkede valnøtter

1 ss solsikkekjerner

1 ss knuste linfrø

100 g rosiner

5 ss honning

1½ dl eplejuice

½ ts kanel

¼ ts kardemomme

1 klype salt

200 g mørk sjokolade

100 porsjoner

375 g Duga lettkokte byggryn

375 g Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre

5 dl hakkede mandler

5 dl hakkede valnøtter

5 ss solsikkekjerner

5 ss knuste linfrø

500 g rosiner

1,5 dl honning

7½ dl eplejuice

2½ ts kanel

1¼ ts kardemomme

5 klype salt

1 kg mørk sjokolade

250 porsjoner

940 g Duga lettkokte byggryn

940 g Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre

12,5 dl hakkede mandler

12,5 dl hakkede valnøtter

12,5 ss solsikkekjerner

12,5 ss knuste linfrø

1,25 kg rosiner

3,75 dl honning

1,8 l eplejuice

6½ ts kanel

3 ts kardemomme

10 klype salt

2,5 kg mørk sjokolade

500 porsjoner

1,9 kg Duga lettkokte byggryn

1,9 kg Lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre

2,5 l hakkede mandler

2,5 l hakkede valnøtter

4 dl solsikkekjerner

4 dl knuste linfrø

2,5 kg rosiner

7,5 dl honning

3,6 l eplejuice

13 ts kanel

6 ts kardemomme

8 ss salt

5 kg mørk sjokolade