Grov vaffel
Alle elsker vaffel og det er mange lokale råvarer som kan brukes i vaffelrøra.
Utstyr:
Bolle
Visp
Øse
Rist
Vaffeljern
Til større mengder er det kjekt med en kjøkkenmaskin som kan blande alt for deg.
Du bør ha doble vaffel jern, ett dobbeljern pr. 50 forventede gjest/publikummer.
Idé:
Alle elsker vaffel og det er mange lokale råvarer som kan brukes i vaffelrøra. Man trenger ikke mye utstyr, den er lett å oppbevare og det kan fryses ned om det skulle bli mye røre til overs. Det lukter også veldig godt når man steke vafler og dette tiltrekker seg sultne folk.
Servering:
Stek opp en del vafler på forhånd. Det tar ca. 2 min å steke en vaffel, så ligg litt foran publikum.
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.
Du trenger:
20 porsjoner
1.5 dl hvetemel fra Holli mølle
1.5 del sammalt hvetemel Holli mølle
1 dl havregryn fra Den Sorte Havre
0.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
4 dl melk
2 egg (ek)
2 ss smeltet smør
3 ss sukker for å gi de litt sødme.
Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.
100 porsjoner
1.5 dl hvetemel fra Holli mølle
1.5 del sammalt hvetemel Holli mølle
1 dl havregryn fra Den Sorte Havre
0.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ss smeltet smør
3 ss sukker for å gi de litt sødme.
Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.
250 porsjoner
3,75 l hvetemel fra Holli mølle
3,75 l sammalt hvetemel Holli mølle
2,5 l havregryn fra Den Sorte Havre
12 ts bakepulver
15 ts salt
10 l melk
50 stk egg
600g smeltet smør
500g sukker for å gi de litt sødme
500 porsjoner
7,5 l hvetemel fra Holli mølle
7,5 l sammalt hvetemel Holli mølle
5 l havregryn fra Den Sorte Havre
12 ss bakepulver
4 ss salt
20 l melk
100 stk egg
1,2 kg smeltet smør
1 kg sukker for å gi de litt sødme