Grov vaffel

Alle elsker vaffel og det er mange lokale råvarer som kan brukes i vaffelrøra.

Utstyr:

  • Bolle

  • Visp

  • Øse

  • Rist

  • Vaffeljern

Til større mengder er det kjekt med en kjøkkenmaskin som kan blande alt for deg. 

Du bør ha doble vaffel jern, ett dobbeljern pr. 50 forventede gjest/publikummer.

Idé:

Alle elsker vaffel og det er mange lokale råvarer som kan brukes i vaffelrøra. Man trenger ikke mye utstyr, den er lett å oppbevare og det kan fryses ned om det skulle bli mye røre til overs. Det lukter også veldig godt når man steke vafler og dette tiltrekker seg sultne folk.

Servering:

Stek opp en del vafler på forhånd. Det tar ca. 2 min å steke en vaffel, så ligg litt foran publikum.

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.


Du trenger:

20 porsjoner

1.5 dl hvetemel fra Holli mølle

1.5 del sammalt hvetemel Holli mølle

1 dl havregryn fra Den Sorte Havre

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

4 dl melk

2 egg (ek)

2 ss smeltet smør

3 ss sukker for å gi de litt sødme.
Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.

100 porsjoner

1.5 dl hvetemel fra Holli mølle

1.5 del sammalt hvetemel Holli mølle

1 dl havregryn fra Den Sorte Havre

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

4 dl melk

2 egg

2 ss smeltet smør

3 ss sukker for å gi de litt sødme.
Bland alle ingrediensene, la stå en 30 min tid for å la gryn og mel svelle.

250 porsjoner

3,75 l hvetemel fra Holli mølle

3,75 l sammalt hvetemel Holli mølle

2,5 l havregryn fra Den Sorte Havre

12 ts bakepulver

15 ts salt

10 l melk

50 stk egg

600g smeltet smør

500g sukker for å gi de litt sødme

500 porsjoner

7,5 l hvetemel fra Holli mølle

7,5 l sammalt hvetemel Holli mølle

5 l havregryn fra Den Sorte Havre

12 ss bakepulver

4 ss salt

20 l melk

100 stk egg

1,2 kg smeltet smør

1 kg sukker for å gi de litt sødme