top of page

Østfold-mat serveres artistene på Tons of Rock

Festivalen Tons of Rock arrangeres for åttende gang i år, 21. – 24. juni, og byr publikum på noe av det beste innen rock og metal. Ansvarlig for matserveringen, Haakon Selmer-Olsen, har sammen med Guldkorn funnet frem Østfold-produkter som skal serveres til artistene og hele deres følge av medarbeidere under festivaldagene. I tillegg til at fatene er fylt opp med kvalitetsmat fra vårt område blir det også synliggjort gjennom både tekst og bilder.


Fotograf Rakel Berg fra Kollasj.


Festivalen startet på Fredriksten festning i Halden og ble avholdt der de fem første årene. Da hadde festivalen vokst seg så populær at den hadde behov for større areal. Med hele 80.000 besøkende i 2022, flere tusen til sammen av frivillige, arrangører og ikke minst artistene med hele deres rigg, så har Ekebergsletta vært arenaen de siste årene. Likevel er røttene til både Halden og Østfold sterke. Haakon Selmer-Olsen, for mange kjent som eier av Kokkekollektivet og baren The Drunken Chefs i Halden, er ansvarlig for matserveringen til artistene og hele deres følge. Her snakker vi om artister som Guns n`Roses, Skid Row, Kvelertak, Nightwish, Volbeat, Stage Dolls og Iggy Pop og mange flere. Rett og slett det tøffeste innen rock og metal.


Når artistene ikke er på scenen, når de lader opp til eller lander etter konsert, så skal omgivelsene være så hjemlige som mulig. Det betyr blant annet at de skal ha mat av god kvalitet som skal presenteres på en innbydende måte og serveres på porselen og i glass. Altså skal det ikke være provisoriske, hurtige eller enkle løsninger på verken maten eller hvordan den serveres.


Det er her Haakon og Guldkorn har jobbet godt sammen. Haakon har god oversikt over lokale produsenter og leverandører. Det er han som planlegger menyen og innkjøp. Haakon og Guldkorn ble et energisk team i å jobbe frem en oversikt over de som kunne levere ønskede produkter. Vi er stolte over at artistene på Tons of Rock får kvalitetsmat fra Østfold. Dette blir også synliggjort i serveringen av maten. Vi har roll-up, stilige postkort og servering av maten som tydelig viser at den er lokal-produsert. Vi har oversatt Guldkorns fine tekst og dette vil møte artistene når de forsyner seg av alt det gode Østfold har å by på:


The very best from the sea, the rivers, the forest and the soil. Dedicatet people using their experience to grow and produce high quality, local food.

We hope you enjoy!Disse leverer Østfold-produkter til menyen på Tons of Rock:

Tistedal delikatesse
Comments


bottom of page