top of page

Østfoldprodusenter bidro sterkt til rekord i lokalmat-salg

- Det ligger mye lidenskap, hardt arbeid og ikke minst mange arbeidsplasser bak alle Østfold-varene som har bidratt til rekord for lokalmat-salget vi nå ser hos blant annet Meny, sier Reidar Kaabbel, styreleder i lokalmatnettverket Guldkorn.
Uka før jul solgte MENY lokalmat for nær 100 millioner kroner og dette er en økning på 20 prosent mot året før. Kjeden har aldri vært i nærheten av å selge så mange matskatter på én uke.


- Jeg er stolt over arbeidet som Østfold-produsentene har lagt ned og har stor respekt for produsentene som steg for steg finner veien i butikkhyllene. Det betyr at smaken, kvaliteten, historien og stoltheten fra Østfold-produsentene treffer stadig flere nye forbrukere, sier Kaabbel.

Matskatter fra Østfold

MENY har gjennom 2022 løftet frem matskatter fra Østfold, både i butikk og i markedsføring, samt gjennom tett samarbeid på tvers i verdikjeden. Det har gitt resultater. For mens MENYs totalomsetning gikk noe tilbake i fjor - etter lånt omsetning i korona-året – øker andelen lokalmat. I 2021 var den på 7,28 prosent av totalomsetningen, mens den i 2022 endte på 7,35 prosent. MENY omsatte lokalmatprodukter for 1,506 milliarder kroner i 2022, noe disse Østfold-varer bidro til:

Comments


bottom of page