Klart at Østfoldkonferansen skal servere matopplevelser fra nettopp havet, elvene, skogene og jorda her i Østfold. Kjøkkensjefen, arrangøren og lokalmatnettverket Guldkorn har jobbet godt sammen og resultatet er en meny med nær 40 ulike produkter – alle fra Østfold.
Østfold er et bra sted. Her har vi store produksjoner innenfor alle norsk jordbruks viktige produkter: korn, kjøtt, egg, melk, grønt og bær, og våre store skogsområder er en skattkiste av bær, sopp, fugl, fisk og vilt. Og et godt utvalg av dette serveres på Østfolds største møteplass for arbeidslivet i Østfold og Follo, nemlig Østfoldkonferansen. Her samles regionens mest spennende stemmer både på scenen og blant publikum. Regionens bedrifter, deres tillitsvalgte, det offentlige og akademia deltar og formålet med konferansen er å bringe regionen sammen. Som Østfoldkonferansen selv skriver: Der folk møtes skapes nye relasjoner og gode løsninger.
Og der mennesker møtes er maten viktig. Konferansen serverer de beste smakene fra Østfold. Ja, de er faktisk prisvinnere! Lokalmat-produsentene er med på å bygge vår regions omdømme og identitet. Historien om maten vår er historien om oss. Maten samler oss, og nye relasjoner og gode løsninger skapes.
Om du ikke skal på Østfoldkonferansen kan du likevel bli inspirert av menyen og sikre deg kvalitetsmat fra Østfold.
Frokost
Focaccia med hvetemel fra Holli Mølle i Spydeberg og spekeskinke fra Brødr. Ringstad i Rakkestad.
Focaccia med spekepølse av alpakka fra Gullpakka på Rolvsøy, brie fra Rygge Meieri og spirer fra Lille Blad i Trøgstad.
Pausemat
Yoghurt fra Rygge Meieri med granola laget på havregryn fra Den Sorte Havre i Våler og honning fra Walle Gård, Fredrikstad.
Powerbar laget på havregryn fra Den Sorte Havre i Våler og honning fra Walle Gård, Fredrikstad.
Smoothie med bær fra Bama - kort og godt.
Rugrull laget på hvetemel og rugmel fra Holli Mølle i Spydeberg og ferske egg fra Bamsrudlåven, Mysen.
Overnighet oat, lettkokt havregryn fra Den Sorte Havre.
Rundstykker av hvetemel fra Holli Mølle i Spydeberg, toppet med laks fra Troll Salmon, Fredrikstad/Vestby.
Eplekake med mel fra Holli Mølle i Spydeberg.
Lunsj
Liveche kyllingfilet fra Østfold-gårder med havrotto og blågrå østerssopp. Sopp fra Soppkompaniet i Spydeberg, modningsost fra Rygge Meieri og steelcut havre fra Den Sorte Havre.
Pannacotta med krokan fra Bamsrudlåven, Mysen.
AfterWork
Baconpølse fra Brødr. Ringstad i Rakkestad, i lomper fra Buer i Askim. På toppen? Grønberg sennep fra Særp.
Comments