top of page

To Østfold produsenter i finalen av Det Norske Måltid 2021!

Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre Matnasjonen Norge. Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som Matnasjon. Det er derfor stor stas å kunne gratulerer Melleby Gård i Rakkestad og Klemmetsrud Gårdsbakeri i Eidsberg som finalister i Det Norske Måltid 2021!


Melkeloffen til Klemmetsrud Gårdsbakeri er en av tre finalister i kategorien årets bakst / Foto: Rakel Berg - Kollasj

Ann-Mari Bjerring Strand med Rødkolle på beitet. Flat Iron Filet av kalv fra Melleby Gård er en av tre finalister i kategorien årets kjøtt / Foto: Rakel Berg - Kollasj


Spennende delfinaler

Det ble noen spennende innledende runder i konkurransen, der både Gullpakka fra Ringstadhavna Gårdsslakteri i Fredrikstad, Brie fra Rygge Meieri, Melkeloff fra Klemmetsrud Gårdsbakeri i Eidsberg og Flat Iron Filet fra Melleby Gård i Rakkestad var med som delfinalister i hver sine kategorier. Etter tre dager med smaksarbeid bestemte dommerne hvilke 39 produkter som gikk videre helt til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen hele 13 kategorier som kjøtt, sjømat, meieriprodukt og drikke.

Digital finalesending 3. februar

Men helt til finalen kom altså både Klemmetsrud Gårdsbakeri og Melleby Gård. På Klemmetsrud Gård i Eidsberg tryller Eva Solerød frem det ene brødet lekrere enn det andre av kun mel, surdeig, masse tid og kjærlighet. Ingen gjær eller andre tilsetningsstoffer.


Eva er utdannet kokk, og har jobbet på restauranter og delikatessebutikker i Oslo i 10 år, før kjærligheten kom og dro henne til gards i Indre Østfold. På Klemmetsrud Gård i Eidberg driver de med kalkun og ammekuproduksjon og nå altså et helt nytt gårdsbakeri. Ideen ble klekket da koronaen kom til landet, og "hele" Norge startet å lage surdeigsbrød mens de hadde hjemmekontor. Det er viktig for Eva at surdeigsbrødene smaker ordentlig godt, er laget på norske råvarer og at de ser skikkelig innbydende ut! Og akkurat som juryen på Det Norske Måltid kan vi skrive under på at de både smaker utrolig godt og ser vanvittig flotte ut!


På Melleby Gård i Rakkestad har Ann-Mari Bjerring Strand bygd opp en besetning av 15 mordyr Østlandsk Rødkolle. På gården går kalvene sammen med mor i opptil 10 måneder, og slaktes når de er mellom 7-10 måneder gamle, noe som gir ungt mørt kjøtt. Rakstingen kaller seg bonde i hjertet og brenner for å skape liv og muligheter på gården. Les mer om Ann-Mari i Magasinet Utsikt her


Finalen i Det Norske Måltid blir i år digital og sendes på Matkanalen 3. februar 2022. Dette må dere ikke gå glipp av! Her skal vi heie frem finalistene og hylle det ypperste innen norsk mat og drikke gjennom et spennende finaleprogram!


LYKKE TIL!


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page