top of page

Vel overstått årsmøte

Vel overstått årsmøtet i Guldkorn - Smak på Østfold. Årsmøtet ble i år avholdt på Kalnes Videregående skole. Det ble en hyggelig kveld med et spennende program, i tillegg til de vanlige årsmøtesakene.
Et spennende program

I tillegg til de ordinære årsmøtesaken, var det flere spennende poster på programmet på årets årsmøte, som ble avholdt på Kalnes Videregående skole 24. april 2024.


Ann-Kristin Lund fra Kalnes Videregående skole gav oss en spennende omvisning i den flotte gårdsbutikken Fra gård og grunn - Gårdsbutikken på Kalnes vgs. Her finner du spennende lokalproduserte håndverksprodukter og smakfulle mat-produkter, i tillegg til skolens ferske egenproduserte varer som kjøtt av storfe og svin, poteter, grønnsaker og egg. Det ble også tid til en titt inn i gartneriet på skolen, der det produseres urter og blomster.

Østfold har mange spennende nysatsninger på gang! Visste du for eksempel at flere gårder og samarbeid nå jobber for å etablere vinproduksjon? Lars-Reidar Huth fra Ytre Hvaler Vingård holdt et spennende innlegg om deres prosjekt på Søndre Sandøy, der målet er å etablere en årlig produksjon på 30 - 50 000 flasker vin.


Gründerne bak Ytre Hvaler Vingård har visjoner om å bli en anerkjent produsent av kvalitetsvin, og utvikle og tilby lokale bærekraftige produkter med fokus på landbruk og hav. I det ligger det også være en aktiv deltager for å gjøre Hvaler til en helårsdestinasjon, være et lærested for innovasjon og skape nye arbeidsplasser. Produksjonen skal drives organisk og bruke regenerative og sirkulære prinsipper. Første vin, en rabarbravin, kommer i salg allerede nå i 2024. Dette gleder vi oss til!

Landbruks- og matminister Geir Pollestad lanserte i januar et nytt omsetningsmål for lokalmat- og drikke; 25 milliarder kroner innen 2035. Østfold Fylkeskommune representert ved Torstein Maugesten gav årsmøtet en innføring i fylkeskommunens arbeidet med innspillene til arbeidet med en «Oppskrift for mer lokalmat og drikke».

I tillegg ble det endelig tid til en offisiell markering av Holli Mølle, som vant den gjeve, nasjonale Bedriftsutviklingsprisen i 2023.


Holli Mølle foredler økologisk, norsk korn fra hele 55 ulike kornprodusenter til nye, gode kornprodukter som stadig flere kunder benytter seg av, og har med langsiktig og innovativ tilnærming klart å utnytte gårdens og landbrukets ressurser på en lønnsom måte.


Guldkorn sitt årsmøte var en flott anledning til å gjøre litt ekstra stas på en bedrift som betyr mye for satsning for lokalmat i Norge. Holli Mølle har gjennom sin virksomhet bidratt til å øke etterspørsel etter økologiske melprodukter. Dette har videre bidratt til økt økologisk kornproduksjon i Norge, og bidratt til økt andel forbruk av norsk korn som er viktig for selvforsyningsgraden for Norge.


Fylkesvaraordfører i Østfold, Annette Lindahl Raakil overbrakte flotte ord og blomster til Trygve Nesje. Vi er alle stolte Østfoldinger!Et sterkt lag tar Guldkorn videre

En solid og god gjeng av nye styremedlemmer ble av fjorårets årsmøtet valgt inn i Guldkorn. Vi er glade for at flesteparten av det sterke laget av styrerepresentanter fra Horeca, produsenter, kommuner og Bondelaget fortsetter videre i 2024.


Camilla Nordmo, Smaalensgås fra Østfold, ble takket av etter 6 år i Guldkorn-styret, og går nå over i en ny rolle som prosjektleder i Guldkorn. Årsmøtet valgte Siv Henriette Jacobsen som ny nestledet i styret. Vi gleder oss over at Siv har takket ja til å være en del av Guldkorn og ser frem til reisen videre sammen!


Styreleder:

Reidar Kaabbel - Våler kommune 

Styremedlemmer:

Siv Henriette Jacobsen - Østfold Fylkeskommune

Ingrid Stokka Sagen - Scandic City, Fredrikstad

Gunnar Fiksdal - Askim Frukt- og Bærpresseri 

Kristine Hasle - Indre Østfold Kommune 

Bo Pedersen - Øst Kaffekompani 

1. vara med møteplikt:

Sebastian Engh - Curtisen 

2. vara:

Ole Kristian Bergerud - Østfold Bondelag 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page