top of page

Buer

Buer lompe- og lefsebakeri startet oppi et lite kjellerrom i Askim høsten 1957.


Birger Buer var opprinnelig snekker og bakte lomper på kveldstid sammen med kona Astrid. Potetene ble kokt i store kjeler og skrellet før deigen ble eltet, kjevlet og stekt på ei takke. Alt foregikk for hånd. Produktene ble straks populære, og lompeproduksjonen ble en fulltidsjobb for Birger. Potetkoker, skrelle- og kjevlemaskin ble installert.

Bli bedre kjent med

Buer

Mye har skjedd siden 1957 og Buer er i dag Norges største lompe- og lefsebakeri med ca. 50 ansatte. Kontrastene fra det lille kjellerrommet til dagens høyteknologiske produksjon er store, men i bunnen av det hele ligger det mange tradisjoner som er videreført.


Basisen i produksjonen til Buer har hele tiden vært den samme, og de er opptatt av å føre tradisjonen videre. Derfor stekes produktene fortsatt på den gamle måten, og hele Buers sortiment er basert på naturlige råvarer.  “I steken ligger smaken” brukte Birger Buer å si. Derfor blir produktene til Buer fremdeles stekt på den unike måten på åpen takke. De får fremdeles levert potetene fra lokale bønder og produksjonen ligger fortsatt i Askim. 


Buer er opptatt av å utvikle nye, velsmakende produkter, og noe av de har utviklet i den senere tid er speltlomper, havrelomper og mandelpotetlefser. Buer er opptatt av å skape fremtiden selv, og jobber kontinuerlig med utvikling av nye produkter i tillegg til kvalitet. De leverer lomper og lefser over hele landet, og har egne blide salgssjåfører som leverer ferske produkter direkte i butikk på Østlandet og i Midt-Norge gjennom sitt distribusjonsselskap Buer Godt Salg AS. All emballasje er miljøvennlig og resirkulerbar, og det gjøres kontinuerlig investering i klimasmarte løsninger i og rundt produksjonen.

Du liker kanskje også...

bottom of page