top of page

Norsk Ullgris

Norsk Ullgris DA er et samarbeide mellom gårdene Østre Pavestad gård i Hemnes og Nordre Ilen gård i Askim. Norsk Ullgris er Debiosertifisert og deres Mangalica Ullgrisbesetning er Dyrevernmerket.

Bli bedre kjent med

Norsk Ullgris

Norsk Ullgris sine avlspurker er på Østre Pavestad gård. Her fødes grisunger ca to ganger i året. Når grisungene avvennes naturlig ved ca 3 måneders alder, flyttes de til Nordre Ilen gård. Her går slaktegrisene til de er ca 12 - 20 måneder gamle.


Når dyr skal leveres til slakt kjøres de med egen bil og livdyrhenger til et lite slakteri hvor de avlives uten bruk av gass. Ved å gjøre det på denne måten unngår dyrene stress.

Mangalica Ullgrisene har tilgang til utebeite hele året. De har sine soveplasser i hus med rikelig halm. Ullgrisene velger ofte å ligge ute og koser seg på gode plasser med halm.

Norsk Ullgris fôrer sine Mangalica Ullgriser med økologisk valset urkorn og kraftfôr uten soya. De har alltid tilgang på gress enten i rundballer eller ferskt gress. Ullgrisene fores til de er ca 12 - 20 mnd gamle. Dette for å oppnå størst mulig marmorering i kjøttet. 


Mangalica Ullgris har et unikt kjøtt som er meget marmorert og berømt for sin gode smak og høye kvalitet. Mangalica Ullgris har et kjøtt som er markant annerledes enn vanlig svinekjøtt. Det er meget fettmarmorert og bør skjæres ned på en annen måte enn vanlig gris. Norsk Ullgris DA benytter Rolis Kjøttkjeller & Catering som er eksperter fra Ungarn til sin foredling.


Salgskanaler er Reko-ringer og direktesalg fra gårdene etter avtale. Har du aldri smakt dette unike kjøttet vil vi anbefale deg å melde deg inn i en REKO-ring. Der ser du det rikholdige utvalget. 


Er det noe du savner i utvalget til Norsk Ullgris? Har du egne oppskrifter på pølser eller annet du ønsker å få produsert? Ta kontakt så hjelper de deg så langt det lar seg gjennomføre.

Du liker kanskje også...

bottom of page