top of page

Lokalprodusert krydderurter og grønt året rundt hos Lille Blad

Hva kan man benytte de mange gårders ubrukte driftsbygninger til? Dette spørsmålet var starten på det som i dag er Lille Blad. Landbruks- og matminister Sandra Borch tok initiativ til å besøke Østfold-produsenten Lille Blad i Båstad. Her er en ubrukt driftsbygning gjort om til produksjon for mikrogrønt året rundt.



Landbruks- og matministeren Sandra Borch besøkte tirsdag Lille Blad i Båstad. Lille Blad er en innovativ grønt-produsent som tilbyr lokalprodusert salat, krydderurter og mikrogrønt året rundt. I sitt beskyttet miljø dyrker de ren mat ved hjelp av kunstig intelligens og løsninger som ikke krever jord. Lille Blad og de to gründerne Bjørn Heller og Håkon Tillier vant nylig Årskonferansens Gründerpris noe som har gitt dem mer oppmerksomhet.


Sammen med ministeren var også lokalpolitikere, stortingsrepresentanter, ansatte ved Næringsdepartementet og ved Landbruks- og matdepartementet, Statsforvalteren Oslo og Viken, og Guldkorn. Alle gjestene fikk smake på et rikt utvalg salat, krydderurter og mikrogrønt.


Bjørn, som har sin utdanning og arbeidserfaring fra teknologibransjen forklarte oss engasjert hvordan selve produksjonslokalet er bygget opp, hvordan lys, luft og temperatur påvirker plantene og ikke minst hvordan de måler veksten av plantene.


På Sandra Borch sitt spørsmål om ambisjonen fremover fikk hun klare svar på at de ønsker å utvide produksjonen og hvordan de kan gjøre det. Dette visualiserte de med både regnstykker og et tenkt scenario med flere produksjonslokaler. For det er nettopp kjernen i virksomhetens start; så mange gårder har låver og driftsbygninger som enten er tomme eller bare en lagerplass. Gründerne så et potensiale i denne bygningsmassen ved å ta den i bruk og dermed styrke driftsgrunnlaget. Vi følger spent med på Lill Blad sin videre utvikling.


Bilder fra Landbruks- og matminister Sandra Borch sitt besøk hos Lille Blad:


bottom of page