top of page

Kurs for kokker med fokus på sjømat

Fra og med februar 2025 har kokker i grenseregionen mulighet til å delta på kurs i ny sjømat. Kurset belyser bærekraftige råvarer fra vårt område ved Skagerrak.

I tillegg til en hel dag på kjøkkenet inneholder kurset webinarer om blant annet merkevarebygging, bærekraft og regelverk. Kurset holdes i Strömstad av kokk og matskribent Maria Zihammou og tangdykker Linnéa Sjögren. Kursene gjennomføres innenfor Interreg-prosjektet Besøksnæring 2.0, som drives av Svinesundskomitéen og Visit Østfold. Guldkorn er prosjektdeltager i prosjektet.




Opplæringen kombinerer gastronomiske opplevelser og bærekraft i blå mat for å skape en helhetlig forståelse av sjømat og for å fokusere på bærekraftige valg. På sikt kan dette trekke flere og nye målgrupper til grenseområdet vårt. Kurset ønsker å formidle mulighetene for hvordan man kan bruke råvarer som tang og blåskjellfars i kombinasjon med andre lokale råvarer. Vi ønsker å inspirere restaurantbransjen til å ta mer bærekraftige valg og bidra til et attraktivt reisemål. Kurset er en en-dags praktisk workshop på kjøkkenet. Før workshopen vil det bli tilbudt tre direktesendte digitale forelesninger (Teams) og noen innspilte presentasjoner. Kurset tilbyr også et valgfritt studiebesøk til tangbedriften Nordic Seafarm i Strömstad.


Meld deg på alle datoer du/dere har mulighet til å delta på. Prosjektet vil gjerne vite fra starten av hvilke datoer som passer da vårt mål er å kjøre fulle kurs med en gruppestørrelse på 8-10 personer. Du vil bli invitert til en kursmulighet.


Kursmuligheter i 2025:

26. februar

27. februar

5. mars

6. mars


Det er mulighet til å delta to personer fra hver bedrift og det tilbys totalt fire kursmuligheter.


Påmelding:


Link till Svinesundskommitténs arrangementskalender: https://svinesundskommitten.com/sv/aktuellt/evenemang/


Kommentare


bottom of page