top of page

Landbruks- og matministeren heier frem Østfold-mat

Det norske landbruket produserer kvalitet, sa Landbruks- og matminister Sandra Borch under sitt besøk hos Den Sorte Havre. Ministeren tok selv initiativ til å besøke dem og fikk innsikt i deres reise hittil.Det er ikke første gang hun møter Ingunn, Johan og Emil Anstensrud fra Tveter gård i Våler. Sandra Borch hadde sammen med Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, nemlig æren av å dele ut den nasjonale Bygeutviklingsprisen til dem under Grüne Woche i Berlin i år. Det var derfor et hyggelig gjensyn med mimring fra matmessa i Berlin som startet besøket hos de dyktige menneskene hos Den Sorte Havre. De andre gjestene var lokale produsenter og samarbeidspartnere, stortingsrepresentanter, ansatte ved Næringsdepartementet og ved Landbruks- og matdepartementet, Statsforvalteren Oslo og Viken, og Guldkorn.


Vi fikk omvisning på kornmottaket, pakkeriet og gårdsbutikken. Lunsjen vi fikk presentert og servert smakte nydelig og besto av følgende:

Kjøleskapsgrøt med havregryn fra Den Sorte Havre og yoghurt fra Røros Meieri. Hovedretten var chili con carne med elgkjøtt fra Vålers skoger, havreris fra Den Sorte Havre og et tilbehør som foreløpig er en liten hemmelighet. Til dessert ble vi servert havrekjeks med brie fra Rygge Meieri og honning fra Nordre Kaabbel Gård. Til rettene fikk vi et utvalg drikker fra Dyre Gård.


Ingunn presenterte Den Sorte Havre sin reise, hvordan ideene deres har oppstått, hva de tester, hvordan de vokser og utvider både sitt varesortiment, sin bygningsmasse og sin virksomhet. I tillegg gikk de til topps i Menys matskatt-stipend og skal utvikle den første norske barnematserien. Det vil helt klart komme flere nyheter fra dem i tiden fremover og vi gleder oss til å følge med på veien videre.


Bildeserie fra Landbruks- og matminister Sandra Borch sitt besøk hos Den Sorte Havre:


Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page