top of page

Dyre Gård

Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold og er den mest kjente morenen i Norge. Raet ble avsatt foran iskanten av den skandinaviske innenlandsisen for ca. 12500 år siden og gir det perfekte jordsmonn for produksjon av epler. Gårdens vestvendte beliggenhet ned mot sjøen på solsiden av Oslofjorden gjør at eplene får optimale temperatur, lys og solforhold.

Bli bedre kjent med

Dyre Gård

Dyre Gård startet pressing av økologiske epler av sortene Rød Aroma og Discovery høsten 2013. Nytt produksjonsutstyr er på plass i moderne produksjonslokaler og kan i tillegg til egen epleproduksjon ta imot epler til pressing fra andre epleprodusenter. Eplejuice med fruktkjøtt er hovedproduktet. I tillegg produseres en ny type økologisk EpleSnacks som er et alternativ til sukkertilsatte fruktsnacks.

Epler av typen Rød Aroma er en kryssning mellom Ingrid Marie og Filippa.  Rød Aroma modner frem til slutten av september og egner seg svært godt til konsum og fremstilling av eplemost. Rød Aroma fra Dyre Gård har et fint fast fruktkjøtt, med ganske mild aroma som er relativt søt og er frisk og syrlig. Passer til de fleste kjøttretter.

Discovery modner før Aroma og er en kryssning mellom Worcester Pearmain og Beauty of Bath. Discovery fra Dyre Gård er faste og krispie. Eplet er aromatisk, søtt og med litt syre. Discovery eplemost kan få en rødere tone på grunn av fargen på fruktkjøttet. Passer til krydret orientalsk mat og kjøttretter.

Du liker kanskje også...

bottom of page