top of page

Smaalensgås fra Østfold

Gåsa vår lever glade dager på grønne, frodige beiter på gårdene våre i Østfold. Gress er det beste den vet, og sammen med lokalt dyrket korn utgjør gresset hoveddelen av gåsas kosthold. Resultatet har blitt akkurat slik vi håpet på - en lokal og bærekraftig delikatesse som vi er skikkelig stolt av!

 


Bli bedre kjent med

Smaalensgås fra Østfold

Gåsa vår er akkurat det den utgir seg for å være. En unik og lokalt produsert gås, med røtter i gamle tradisjoner. En delikatesse som både er tradisjonell, og produsert på bærekraftig måte.


Smaalensgåsa er sterkt historisk knyttet til Østfold. De fleste gårder hadde ei gås eller to på tunet, og i Østfold var Smaalensgåsa særlig utbredt. Her fantes store frodige beiteområder, og vilkårene for hold av gås var gode. Tidlig på 1900-tallet var produksjonen så stor at bøndene i Smaalenene Amt (dagens Østfold) leverte helt til Kristiania, og det var Smaalensgåsa som dominerte.


Flesteparten av gjessene vi sender til slakt tas tilbake fra slakteriet som hele slakt. Smaalensgåsa er en ganske liten og nøysom rase, og et helt gåseslakt har typisk en slaktevekt på mellom 3,0 – 5,5 kg. Hel gås leveres ribbet, vakuumpakket og ferdig klar til å putte i ovnen. Nyhet nå er at vi også selger stykningsdeler, og vi har bryst, lår, klubber, vinger, skrog, krås, hals, hjerte, fett og lever tilgjengelig. Bryst og lår selges enkeltvis. De øvrige stykningsdelene pakkes sammen i naturlige pakkestørrelser, med varierende vekter per pakke.


Våre produkter av Smaalensgås bestilles på www.smaalensgas.no og hentes på Taraldrud Gård. Vi deltar også innimellom på ulike markeder og REKO utleveringer når det er sesong for gås. Smaalensgås på din restaurant? Vi leverer hvert år til mange restauranter i Østfold, Oslo og omegn. Ønsker du også å servere Smaalensgås på din restaurant? Send oss en forespørsel så kontakter vi deg.

Du liker kanskje også...

bottom of page