top of page

Guldkolla

Guldkolla er en gruppe bønder, hovedsakelig i Østfold og Akershus, som jobber med bevaring av Østlandsk Rødkolle og kjøttsalg fra denne rasen. Produksjonen er grasbasert, med utegang året rundt og uten bruk av kraftfor.

Kontakt

guldkolla@gmail. com

416 40 885

+47

Instagram.png
Facebook.png

Bli bedre kjent med

Guldkolla

Østlandsk Rødkolle kan spores tilbake til 1700-tallet, og var den dominerende melkerasen på Østlandet fram til 60-tallet men i 1982 var det bare 10 mordyr av rasen igjen i Norge. I dag finnes det drøyt 250 mordyr i Norge og rasen er fortsatt kritisk truet. Rødkolla er opprinnelig en melkeku og kalvene som går sammen med mora i 6-8 måneder får derfor veldig mye melk, i tillegg fores dyra på egenprodusert gras og beite.


Det er godt dokumentert at kjøtt fra dyr som kun har spist gras/grovfor får høyere innhold av omega3 enn kjøtt produsert med bruk av kraftfor, og det er derfor et svært sunt kjøtt. Dyra er ikke avlet for rask vekst, og kjøttet blir derfor mer finfibret og marmorert og er svært mørt med høy smakelighet.

Vi selger kjøtt i 1/1 - 1/2 og 1/4 parter. Ferdig oppstykket, vakuumert og langtidsmørnet. Det er også mulighet for å dele selv ved kjøp av 1/2 dyr eller mer.


Bli med oss å bevare disse rene og historiske kyrne fra Østlandet.

Du liker kanskje også...

bottom of page