top of page

Holli Mølle

Holli Mølle er en økologisk mølle på gården Holli i Spydeberg, og melet er produsert med omtanke for både mennesker og miljø. Holli Mølle benytter kun ferskt korn som er økologisk dyrket, uten bruk av kunstgjødsel, og vi benytter i hovedsak gamle originale kornsorter. Holli Mølle er opptatt av kvalitet og bærekraft i alle ledd, fra jord til bord.

Bli bedre kjent med

Holli Mølle

Gamle kornsorter
Stadig er vi på jakt etter gamle, originale kornsorter. En stor del av kornet vi maler ved Holli Mølle er enkorn, emmer og spelt, som er av de eldste kornslagene i vår sivilisasjon. Dette er sorter som kan spores 5.000 til 10.000 år tilbake i historien. Vi er opptatt av å finne kornsorter som ikke er foredlet i laboratoriene. Erfaringen viser at disse ofte har et bedre bevart næringsinnhold, selv om de gir mindre avling. Både av hvete, bygg og rug har vi funnet alternative sorter som vi så langt er svært godt fornøyd med både når det gjelder smak og næringsinnhold. Originale kornsorter inneholder en midlere form for gluten enn moderne melsorter, noe som er bedre for magen.


Steinmalt mel
Mel malt på steinkverner gjør at melet blir malt skånsomt. Temperaturen på melet holdes på denne måten så lav at enzymene i kornet beholdes. Uten enzymer i melet, så er ikke magen vår i stand til å ta opp næringsstoffene i melet. Steinmalt mel gjør derfor at næringsstoffene i melet blir mer tilgjengelig.


Kortreist kvalitet
I tillegg til kvalitet, så er vi opptatt av at produktene skal være kortreiste. Kornet som males kommer i hovedsak fra økologiske gårder på Østlandet. Et tett samarbeid med disse bøndene sikrer god tilgang på økologisk korn av god kvalitet. Når du baker brød, så vil vi at du skal vite hvor det kommer fra. På hver pose så står det hvem som har dyrket kornet, og når det er malt.


Bredt sortiment
En av våre fordeler er at vi har et bredt sortiment. Melet males på steinkverner, klemmes, knuses, siktes eller poleres, alt etter hvilket produkt det skal bli. Vi leverer melet i 1kg, 10kg og 25kg. I tillegg til alle meltypene, så har vi også mange ulike typer bakeblandinger i sortimentet vårt. Dette er ferdige melblandinger med oppskrift, som er testet og utprøvd at flinke bakere som har bakt med melet vårt i lang tid.

Du liker kanskje også...

bottom of page