top of page

Nortura Sarpsborg

Nortura er en av Norges største matprodusenter, hvor Gilde og Prior er våre største og mest kjente merkevarer.


Bondens selskap! 

Nortura er et samvirke, og er eid av ca 18 000 norske bønder. Vi er ca 5000 ansatte og omsetter årlig for om lag 25 milliarder kroner.

Bli bedre kjent med

Nortura Sarpsborg

Nortura leverer til andre matvareprodusenter, hoteller, restauranter, storkjøkken og er en stor leverandør av forbrukerpakkede produkter til dagligvare, kiosker og bensinstasjoner.

Det som ikke egner seg til menneskemat går inn i vår sirkulære foredlingsøkonomi og blir til blant annet legemidler, høyverdi proteintilskudd, energi eller dyrefôr.


I Sarpsborg har vi Norges største påleggsfabrikk, hvor Gilde og Prior er våre merkevarer. Råvarer av hvitt kjøtt, Prior, får vi tilført fra Nortura Hærland, og på rødt kjøtt, Gilde, får vi tilført råvarer fra hele vårt langstrakte land.


Fortsatt så er noe av vårt pålegg ekte håndarbeid og blir lagt og presses i former. Sylte, kokt tunge, lammerull og okserull er eksempler på dette. I tillegg produserer vi også tradisjonsrike produkter som lungemos, blodpølse og syltelabber. I over 100 år har produktene våre vært en naturlig del av det norske kjøkkenet, og gir matglede rundt spisebordet!


I Sarpsborg er vi ca 350 ansatte som hver dag gjør sitt ytterste for å produsere korrekt kvalitet og trygg mat ut til forbruker.


Her kan du lese mer om Nortura og de ulike merkevarene:

https://nortura.no/

https://norturaproff.no/

https://gilde.no/

https://prior.no/

Du liker kanskje også...

bottom of page