top of page

RO - Norsk Økoraps

RO - norsk, kaldpresset, økologisk rapsolje er produsert av Norsk Økoraps, en liten bedrift med to bønder fra Østfold i spissen. RO kommer i tre varianter; Naturell, med smak av Ramsløk og med smak av Hvitløk.

Bli bedre kjent med

RO - Norsk Økoraps

Våren 2017 ble Norsk Økoraps grunnlagt, og året etter ble merkevare RO – Norsk Økologisk Rapsolje lansert. Siden oppstarten har både landbruks- og statsminister, kokker og mannen i gata gitt svært positiv tilbakemelding på både smak på oljen og designet på flaskene.


I dag er det 15-20 lokale bønder som leverer raps til Norsk Økoraps og antallet øker. Den økologiske rapsen bøndene leverer inn presses til førsteklasses, kaldpresset rapsolje. Den helhetlige utnyttelsen av rapsen er en viktig del av foretakes historie. Restkaken etter pressingen av frøene kalles rapskake. Den er svært populær som proteinfôr hos lokale husdyrbønder. Denne doble utnyttelsen av frøene fremmer det lokale landbruk og reduserer klimaavtrykket, som følge av redusert import av netto proteinfôr.


Kaldpresset, økologisk rapsolje er blant de aller sunneste og mest anvendelige matoljene på markedet. RO rapsolje har et svært lavt innhold av mettet fett, mye vitamin E og et høyt innhold av omega 3. Bruk RO – Rapsolje som en del av ditt kosthold; en enkel måte å gjøre ditt kosthold litt sunnere på.


RO er stolte av å levere et økologisk produkt med et svært lite klimaavtrykk både lokal flora og fauna, og globalt.

Du liker kanskje også...

bottom of page