top of page

Våler kommune

Både den velsmakende svarthavren og den velkjente vedveggen fra «Hver gang vi møtes» har gjort Våler kommune kjent utover kommunegrensene. Men i den ville, vakre bygda kan du finne så mye mer av kulinarisk art.

Bli bedre kjent med

Våler kommune

Bestemor Lillys kjøkken står for hjemmelaget mat og svinekjøtt fra egen gård. Fra gårdskjøkkenet på Eng gård leveres spennende og lokale smaksopplevelser, med fokus på norske tradisjoner og rene råvarer.


Kjører du gjennom Våler på våren kan du nyte synet av knallgule åkre med raps. I Våler kommune har flere bønder blitt med på produksjonen av rapsolje gjennom Norsk Matraps.


På Tveter Gård i Våler i Østfold har det vært dyrket havre i mange hundre år, sannsynligvis tilbake til vikingtiden. Her bor familien Anstensrud, nøye og flinke gårdbrukere, som liker å kunne fortelle nøyaktig hvor et produkt kommer fra og hvordan det er laget. I flotte og nye lokaler, i den gule låven, serveres havregrøt og havrevafler, annen varm og kald mat  – og veldig god kaffe! Du kan også handle Den Sorte Havre produktene her, inkludert produkter du ikke finner andre steder. Det er dessuten mulig å kjøpe svarthavre i løs vekt.  Gårdsbutikken vil ellers bugne av unike kvalitetsprodukter fra andre flinke lokalmatprodusenter; slik som økologisk eplejuice, lokal honning, gårdsiskrem og mye mer.


På Nordre Kaabbel Gård har det vært gårdsdrift om mulig i 2000 år. Den har sin historie fra steinaldertiden, vikingetiden og en unik familiehistorie – da den har vært i familiens eie siden 1500/1600-tallet. Gården ligger idyllisk til ved Hobølelva og nær fv120.

Nordre Kaabbel er en typisk korn- og kylling gård. Flere typer kornsorter dyrkes, Feks Hvete, bygg, Havre, raps, åkerbønner, sorthavre m.fl.

På gården er det Gammelnorsk Spælsau og Norsk renraset Dalasau (eneste besetning med Dalasau i Østfold). I tillegg til at disse tar vare på kulturlandskapet, bidrar de med kjøtt, livdyr, ull, horn og skinn. Det er satt ut over 50 bikuber på gården og omegn, som produserer honning i ulik smak og konsistens. Honning selges fra gården året rundt.

Du liker kanskje også...

bottom of page