top of page

Walle Gård

Walle gård drives økologisk og ligger i Fredrikstad kommune. På gården dyrker de korn og raps, og har egne bier. Av rapsfrøene produserer de egen rapsolje på gården. De har også en gårdsbutikk med fokus på lokale varer.

Bli bedre kjent med

Walle Gård

Walle gård ligger på Rolvsøy i Fredrikstad kommune. Gården drives av Steinar Weel og Grethe Walle. Gården er drevet økologisk siden2020. Produksjonen på gården er hovedsakelig korn, raps, honning og rapsolje.


I 2011 var Walle Gård med å starte Norsk matbygg, som produserer det sunne og gode Duga byggkornet. I 2015 begynte de å presse sine egne rapsfrø på gården, og er kanskje den første i Norge som håndterer hele foredlingsprosessen på egen gård. Dette gjør at de har full kontroll gjennom vekstsesong, høsting, tørking, rensing og pressing helt frem til de har en god og smaksrik kaldpresset rapsolje ferdig på flaske. Oljen beholder de fleste av frøets gode egenskaper når det gjelder smak, lukt og næringsstoffer. I 2015 startet de også opp med bier og honningproduksjon og i 2019 åpnet de gårdsbutikk med egne varer og fokus på varer fra Østfold.

Du liker kanskje også...

bottom of page