top of page
Guldkorn-Elgburger.jpg

Trinn 3:
Menyer

Menyer

Når du har definert et konsept, har kjennskap til lokale produkter og lokale råvarer og oversikt over hva som er i sesong er det tid for å se på hvilke retter som faktisk skal stå på menyen. Ikke velg det første og beste – kna på ideer og bruk tid på å teste tanker. Hva har dere av utstyr? Tid? Strøm? Vann? Antall hender?

Eventpartner Norge står bak noen av regionens største arrangement. Gjennom flere tiår har de planlagt og servert festivalmat til hundretusener av sultne gjester. Her følger deres tips når menyen skal defineres:

01

Hvor mange publikummere forventer dere?

02

Hvilken type mennesker kommer? Alder? Kjønn?

03

Hvilke arrangementer kan dere sammenligne dere med – hvor kan dere hente inspirasjon? 

04

Hvor mye forventer vi at de spiser og drikker?

05

Hva har dere av utstyr, hva trengs? Kostnader på dette?

06

Hvordan er strømtilgang? Kjøl/frysekapasitet? Vann og hygiene?

Hvilke retter som skal på menyen, avhenger også av bemanning og kompetanse ved selve gjennomføringen:

01

Hvem skal ha hvilke oppgaver?

02

Hvilke erfaringer har de som er involvert?

03

Hvilke oppgaver passer best til hver enkelt?

04

Hvor mange «hender» trenger vi i arbeid?

05

Husk å få til returavtaler med leverandører!

VM i orientering, Østfold

Vi går tilbake til VM i orientering. Til dette arrangementet, så visste arrangør at det kom deltakere fra 48 ulike nasjoner. Matprofilen var satt. Den skulle være næringsrik, lokalprodusert og mest mulig i sesong. Målgruppen var – fra hele verden.

 

Basert på dette, stilte arrangør seg spørsmålet – hva er typisk norsk? Jo, troll. Location var i Østfolds dype skoger, klart det er troll her. En god felles preferanse, uansett nasjonalitet. Slik kom småretten Troll-wraps (røkt laks fra Troll Salmon fra Engelsviken med smøreost og blandet salat fra Østfold) på menyen.

 

Resultatet ble humring og kommentarer fra kunder som «Oh, Troll - that’s funny».

 

20190718_155858.jpg

Rettene på VM-menyen

Visste du

En lokal arrangør som er bevisst de signaler man gir med matserveringen, er Olavsdagene i Sarpsborg. Viking-festivalen har en klart definert målsetning om at serveringstilbudet skal gi en autentisk matopplevelse. Menyen skal bestå av matretter som vikingene spiste for 1000 år siden, basert på råvarer som finnes i regionen i dag. De vil synliggjøre historien knyttet til råvarer og mattradisjoner fra vikingtiden og dette blir dermed førende for valg av hvilke retter som skal på menyen. Med slike definerte målsetninger er mye av grunnlaget lagt for å velge råvarer og retter som gir merverdi for både produsent, arrangør og gjest.

Bra jobba! Er du klar for neste trinn?

bottom of page