top of page
Guldkorn_SmakPåØstfold_002 (6).jpg

Lag uforglemmelige smaksopplevelser

Sett smakfull lokalmat på menyen på ditt arrangement, og skap merverdi for både produsent, arrangør og publikum!

Lag uforglemmelige smaksopplevelser

Østfold er en region der hver bygd har sin festival og hver by har sin folkefest. Mange arrangører har gode rutiner for å booke annonseplass, artister, program, telt, parkeringsvakter – og mat. Men hva slags mat?

Med en målsetning om at enda flere arrangører skal utvikle nyskapende matretter og gode forretningsmodeller for arrangementmat har vi utviklet en trinn for trinn veileder for deg som skal være arrangør og ønsker å utvikle et enda bedre arrangement. For vi forbrukere setter stadig større krav til maten vi kjøper. Ikke bare til privat bruk, på kafe eller på restaurant, men også på arrangement som konserter, idrettsarrangement og festivaler. Heldigvis!

 

Dette stiller større krav til arrangøren, men det skaper også muligheter. Muligheter til å skape merverdier gjennom å tilby gode måltidsopplevelser gjennom en helstøpt matprofil.

Guldkorn_SmakPåØstfold_002 (8).jpg
SmakPåØstfold_032.jpg

Skriftlig veileder for nedlasting

ArenaMat - Tips til lokalmat på store og små arrangementer er også laget i nedlastbar versjon.

Her finner du tips til: 

  • Meny

  • Lokale råvarer

  • Oppskrifter

  • Gode hjelpere

Last den ned i dag så har du den for hånden når planleggingen av ditt arrangement skal begynne. 

Forsidebilde Arena Mat veileder.PNG
Last ned veileder

Hvorfor ArenaMat

Å bygge opp en meny bestående av kortreiste, næringsrike råvarer krever inngående kunnskap om profesjonelle produsenter, tilgjengelige produkter, mengdeberegning, logistikk, de rette kokkene, hvilken grossist å ringe til - i det hele tatt hvilke gode hjelpere man kan - og må koble på for å få til en vellykket lokalmatsatsing på sitt arrangement. 

Guldkorn besitter i dag den kunnskapen som trengs for å få dette til. Kunnskapen ble takket være gode samarbeid og profesjonelle aktører ytterlige forsterket etter VM i Orientering som ble avhold i Østfold sommeren 2019. Arrangementet samlet 20 000 mennesker fra 48 nasjoner til Østfolds både kjente og ukjente kroker. Arrangementets meny ble utviklet av lokalmatnettverket Guldkorn og EventPartner Norge AS. Guldkorn satte i samarbeid med WOC19-teamet og Eventpartner Norge AS en helt ny standard for kioskmat på arrangement. Disse erfaringene har vi gjennom prosjektet ArenaMat systematisere og gjort tilgjengelig for andre arrangører slik at sunn lokalmat når ut til nye målgrupper, nye kunder - nye forbrukere.

"Idrettsutøvere, og særlig de unge, er avhengig av sunn mat for å få effekt av trening og skape best mulig grunnlag for å konkurrere. Dessverre har det vært veldig vanlig at man tyr til lettvinte løsninger på idrettsarrangementer, hvor utvalget er begrenset og ofte inneholder mye sukker. VM i orientering 2019 har hele tiden ønsket å gjøre en endring og satte seg tidlig et mål; Vi skal servere lokal og sunn mat og drikke! Takk være et godt samarbeid med Guldkorn med støtte fra Østfold fylke og Fylkesmannen i Østfold, har det vært mulig å utvikle et matkonsept med sunn mat og drikke, et bredt og godt utvalg og basert på lokale leverandører"

Tidligere skihopper og direktør for VM i orientering 2019, Per Bergerud

Målgruppen av ArenaMat er arrangører av små, mellomstore og store arrangement i regionen som kulturarrangement, idrettsarrangement, konserter, messer, jubileum og festivaler. Alle kommuner der servering og festivitet inngår er vårt mål å være en sterk bidragsyter for å få det offentlige til å være med på å få vekst i egen kommune, regionalt og nasjonalt.


I første rekke skal veilederen gjøre det enklere for arrangør å vite hvem å kontakte, hva å bestille, hvilke produsenter som finnes, hvordan å lage maten, hvem å samarbeide med - for å nevne noe. Vi håper resultater blir at flere arrangører setter lokalmat på menyen, markedsfører dette - og får positiv oppmerksomhet. Det gir bedre folkehelse, mer oppmerksomhet til Norge som matnasjon og ikke minst - det skaper vekst i lokalmatsegmentet.


Vi håper denne veilederen kan bidra til mer bevissthet om mulighetsbildet for å sette lokalmat på menyen, og ikke minst hvilke råvarer som finnes i regionen Østfold. Vil du vite mer, så finner du komplett oversikt over om produsenter og råvarer her.


Ønsker du veiledning og en sparringspartner når du skal utvikle matkonseptet på ditt arrangement, så ta gjerne kontakt med oss. Vi kan bistå!


En stor takk til Viken Fylkeskommune som bidrar til arbeidet med å spre informasjon, tips og triks om de fantastiske Østfold-råvarene og folka som står bak.

Vi ønsker deg lykke til med ditt arrangement!

bottom of page