top of page
MI7A6305.jpg

Trinn for trinn veileder

Skap merverdi gjennom å tilby gode måltidsopplevelser og helstøpt matprofil på ditt arrangement

Skap en helstøpt matprofil for ditt arrangement

Med denne veilederen ønsker vi å bidra til økt bevissthet rundt mulighetsbildet innen råvarer og retter – alt lokalt. Om arrangementet er lite eller stort, om det dreier seg om fotballcup, messe, festival, konsert eller spel – så håper vi du blir inspirert.

Veilederen er et verktøy som tar deg gjennom trinn for trinn i planleggingen slik at du som arrangør kan utvikle nyskapende matretter og gode forretningsmodeller for matkonseptet på ditt arrangement, og skape en helstøpt matprofil gjennom å tilby gode måltidsopplevelser.

Vi har samlet tips, oppskrifter og erfaringer fra egne arrangementer og fra arrangement over hele landet. Fellesnevneren for eksemplene vi trekker frem, er at det står arrangører og nøkkelpersoner bak som setter kvalitet rundt lokalmat høyt.

Er du klar? Nå begynner vi!

Guldkorn_SmakPåØstfold_002 (1).jpg
Still deg noen grunnleggende spørsmål

Jo flere svar du har på disse spørsmålene, jo tydeligere kan en matprofil og et matkonsept formes. Ut fra matkonseptet defineres valg av råvarer, menyen, menytitler, emballasje med mer. Snakker vi Opera eller Miljøfestival? Fotballcup eller bygdedager? Middelalder-festival eller By-jubileum?

Når de grunnleggende spørsmålene er i boks, og du vet om du snakker Opera eller bygdedag er det på tide å brette opp ermene og gå videre i planleggingen

4 steg på veien mot mer lokalmat
på menyen på ditt arrangement

Har du tenkt på?

Selv om Østfold er rik på både arrangement og råvarer, så ser vi at mange arrangementsmenyer domineres av usunn hurtigmat. Og det er det mange gode grunner for. Det er rimelig, enkelt å bestille og du får varene levert på døra. I tillegg vet du eksakt hvordan det skal tilberedes og serves.

Men forbrukere setter stadig større krav til maten vi kjøper. Ikke bare til privat bruk, på kafe eller på restaurant, men også på arrangement som konserter, idrettsarrangement og festivaler. Heldigvis. Dette stiller større krav til arrangøren, men det skaper også muligheter. Muligheter til å skape merverdier gjennom å tilby gode måltidsopplevelser gjennom en helstøpt matprofil.

Det krever en dedikert innsats for å sikre næringsrik lokalmat på menyen. Hvorfor velge dette når det ofte krever både mer tid, penger og engasjement? Jo, fordi mer smakfull lokalmat på menyer skaper en merverdi for både produsent og for arrangør. Fordi sunn lokalmat bidrar til mer næring til kroppen, et mindre klimaavtrykk og en større totalopplevelse. Og fordi lokalmat kan bidra til forsterke ditt arrangementets tema, formål og konsept!

bottom of page